Mereltä pöytään – kalademopäivä

Tervetuloa käytännönläheiseen kalademopäivään, jonka aikana opit käsittelemään ja valmistamaan kalaa ja saat vinkkejä alihyödynnettyjen kalojen käyttöön ruoanlaitossa. Päivään sisältyy demoja, kokkailua, maistelua sekä kiinnostavaa tietoa suomalaisesta kala-alasta ja sen kestävyydestä.

Aika: 5.11.2025 klo 12–15
Paikka: Turun ammatti-instituutti, Aninkaistenkatu 7, Turku
Kenelle: Flavoria Innovation Festivalin osallistujille ja muille aiheesta kiinnostuneille

Ruoanlaittoa ja kalan käsittelyä ohjaa kokki Roy Norro, joka on myös Norron Oy:n ja Kalatassu-brändin perustaja. Roy on alihyödynnettyjen kotimaisten kalalajien puolestapuhuja, ja hänen tavoitteenaan on kunnioittaa suomalaisia ruokaperinteitä ja edistää kestäviä kalavalintoja.

Flavoria Innovation Festivalin osallistujille tämä tapahtuma tarjoaa inspiraatiota, käytännön kokemuksia ja uusia näkökulmia kalan tulevaisuuteen ja sen rooliin kestävämmässä ruokajärjestelmässä.

Alustava ohjelma:

Tervetuloa – Emma Sivula, Flavoria Innovation Festivalin koordinaattori

Kalademo – Roy Norro
– Opitaan, miten kala käsitellään ja valmistellaan ruoanlaittoa varten.
– Valmistetaan simppeli mutta herkullinen kala-annos.

Yhteinen ruokailu ja kahvi
– Nautitaan yhdessä valmistettu ateria.

Näkökulmia kalateollisuudesta
– Katsaus nykyaikaiseen jalostukseen ja lisäarvotuotteisiin.
– Keskustelua kestävyydestä, laadusta ja innovaatioista.

Tilaisuuden päätös ja kysymyksiä

Ilmoittautuminen päättyy 26.10.2025. Tapahtuma järjestetään, jos osallistujia on vähintään 7. Mukaan mahtuu enintään 20 osallistujaa, joten varaa paikkasi heti!

Lisätietoja:
Emma Sivula, emma.sivula@utu.fi