WiseFood-hankkeen tavoitteena on vahvistaa resurssiviisaasti tuotettujen ja valmistettujen ruokatuotteiden markkinoita Turun seudulla. Hankkeessa kehitetään ruokaketjujen kiertotalouden mukaisia liiketoimintaekosysteemejä. Hankkeen kohderyhmät ovat ruokaketjujen yritykset, oppilaitokset, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimijat sekä -verkostot.

Kiertotalouden toimenpiteitä toteutetaan hankkeessa Turun kaupungin, ruokatoimijoiden ja oppilaitosten kesken. Hankkeen toimenpiteillä pyritään saamaan aikaan ruokasektorille uutta kiertotalouspohjaista ja resurssiviisasta toimintaa ja innovaatioita. Hanke tukee sekä kansallisia että Turun tavoitteita hiilineutraalisuudessa sekä kiertotalouden ja luonnon monimuotoisuuden edistämisessä.

Työpaketit

  1. Resurssiviisaan ruokaketjun innovaatiotoimintaa
  2. Elintarvikealan koulutuksen yritysyhteistyön malli
  3. Ruokaketjujen kiertotalousratkaisujen case-tarkastelu Turun kauppahallikorttelin kokonaisuudessa

Kesto

1.9.2023-30.11.2025

Toteuttajat

Päähankkeen toteuttaja: Turun kaupunki
Osahankkeen toteuttaja: Turun yliopisto

Rahoitus

Kokonaisbudjetti: 522 000 €
EU-rahoitus: 313 000 €

Hanke on saanut rahoituksen Euroopan aluekehitysrahastolta (EAKR).
(Uudistuva ja osaava Suomi 2021-2027, EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelma)

Katso hankejuliste (PDF)