Innovaatioviikolta tuoreita ideoita ja uutta yhteistyötä

Ensimmäistä kertaa järjestetty Flavoria Innovation Festival kokosi marraskuussa yhteen eri alojen opiskelijat ratkomaan ruokaketjun yrityshaasteita. Viikon mittaisen innovaatiotapahtuman aikana ryhmät saivat sparrausta asiantuntijamentoreilta, tutustuivat Design Sprint –menetelmään ja harjoittelivat pitchausta puhevalmentajan johdolla. Viikko huipentui ideoiden esittelyyn yrityksille.

Nosta kalaherkkusi kärkeen! Tehovalmennus Seafood Innovations -kilpailuun

Pro Kala ry järjestää Seafood Innovations 2022 -kilpailun, jossa etsitään kalan käyttöä tai tarjontaa edistäviä innovaatiota, jotka ovat syntyneet vuosien 2021 -2022 kuluessa. Haluamme nostaa oman maakuntamme kalaherkut yhä useammalle lautaselle, joten järjestämme tehokkaan pikavalmennuksen varsinaissuomalaisten tuotteiden kisamenestystä parantamaan!

Uutta arvoa silakalle ja kuoreelle?

VarsiFood järjesti kesäkuussa yhteistyössä kalastuksen innovaatio-ohjelma Blue Productsin kanssa työpajatilaisuuden, jossa tutustuttiin silakan ja kuoreen käyttömahdollisuuksiin sekä nykyhetken haasteisiin. Lisäksi tapahtumalla haluttiin tuoda yhteen yrittäjiä, tutkijoita ja muita ruokaketjun toimijoita kehittämään uusia tuoteideoita ja toimintamalleja kalojen käytettävyyden parantamiseksi.

Avoin data ruoka­järjestelmässä

VarsiFood-hanke ja Avoimen tiedon verkosto järjestivät kesäkuussa yhteistyössä hybriditilaisuuden, jossa keskusteltiin avoimen datan merkityksestä ja mahdollisuuksista ruokajärjestelmän muutoksessa. Fyysinen tilaisuus järjestettiin Salon IOT Campuksella, ja tarkoituksena oli myös mahdollistaa aiheesta kiinnostuneiden verkostoituminen.