”Kirjoitimme hienon dekkarin” – Flavoria Innovation Festival ohjaajan silmin
Blogin kirjoittaja on yksi syksyn 2022 innovaatioviikon ohjaajista, Samuel Piha (KTT, kuluttajatutkimuksen dosentti).
Blogin kirjoittaja on yksi syksyn 2022 innovaatioviikon ohjaajista, Samuel Piha (KTT, kuluttajatutkimuksen dosentti).
Ensimmäistä kertaa järjestetty Flavoria Innovation Festival kokosi marraskuussa yhteen eri alojen opiskelijat ratkomaan ruokaketjun yrityshaasteita. Viikon mittaisen innovaatiotapahtuman aikana ryhmät saivat sparrausta asiantuntijamentoreilta, tutustuivat Design Sprint –menetelmään ja harjoittelivat pitchausta puhevalmentajan johdolla. Viikko huipentui ideoiden esittelyyn yrityksille.
During the last two days of the festival week, the teams learnt pitching and prepared their presentations for Friday’s meetings with the companies.
Day three of the innovation week started with the teams gathering and going through all the information and ideas they have gained during the first two days. In the afternoon it was time to present all of their existing ideas to company representatives.
The second day of Flavoria Innovation Festival saw the teams going through their ideas from Monday and discussing their progress with mentors.
The first Flavoria Innovation Festival started with some inspiring talks on ideas, innovation and tackling the challenges in the food chain. Later in the afternoon the student teams began working on the company challenges presented by Oy Lunden Ab Jalostaja, Leipomo Rosten Oy and Sodexo Oy.
VarsiFood-hankkeen puitteissa järjestetään viikon mittainen innovaatiotapahtuma 14.-18.11.2022, joka tuo yhteen monialaisesti opiskelijoita, yrityksiä ja tutkijoita ratkomaan ruokaketjun haasteita. Haemme nyt yrityksiä osallistumaan haasteen muodossa.
Pro Kala ry järjestää Seafood Innovations 2022 -kilpailun, jossa etsitään kalan käyttöä tai tarjontaa edistäviä innovaatiota, jotka ovat syntyneet vuosien 2021 -2022 kuluessa. Haluamme nostaa oman maakuntamme kalaherkut yhä useammalle lautaselle, joten järjestämme tehokkaan pikavalmennuksen varsinaissuomalaisten tuotteiden kisamenestystä parantamaan!
VarsiFood järjesti kesäkuussa yhteistyössä kalastuksen innovaatio-ohjelma Blue Productsin kanssa työpajatilaisuuden, jossa tutustuttiin silakan ja kuoreen käyttömahdollisuuksiin sekä nykyhetken haasteisiin. Lisäksi tapahtumalla haluttiin tuoda yhteen yrittäjiä, tutkijoita ja muita ruokaketjun toimijoita kehittämään uusia tuoteideoita ja toimintamalleja kalojen käytettävyyden parantamiseksi.
Kesäkuussa järjestetyssä Uutta käyttöä valkuaiskasveille -webinaarissa tarkasteltiin suomalaisten kasviproteiinien mahdollisuuksia pellolta jalostukseen sekä kuluttajalle. Alun puheenvuorojen jälkeen osallistujat työstivät kuultua työpajoissa.