Uutta arvoa silakalle ja kuoreelle
Työpajan tavoitteena on tutustua silakan ja kuoreen käytettävyyteen kuluttajan näkökulmasta. Lisäksi etsimme tutkimusesimerkkien avulla uusia käyttötapoja ja tutustumme kalojen käytön haasteiden ratkaisuihin. Samalla helpotamme uusien tuotteiden ja toimintamallien löytämistä tutustuttamalla ruokaketjun yrittäjiä, tutkijoita ja muita toimijoita toisiinsa. Tapahtuma järjestetään VarsiFood-hankkeen sekä Blue Products -ohjelman yhteistyönä.
Ohjelma:
13.00 Tilaisuuden avaus – Maria Saarinen, Saaristomeren Kalaleader & Hilkka Halla, VarsiFood, Yrityssalo Oy
13.10 Kalastajan puheenvuoro: Kriittinen osa kotimaisen kalan arvoketjua – Olavi Sahlsten, Suomen Ammattikalastajaliitto SAKL ry
13.20 Miten kuluttajatarpeisiin voi vastata uusilla tuotteilla – Nora Logren, Turun yliopisto
13.50 Taivas rajana – uusia kalaherkkuja – Tomi Aho, Raseko
14.00 Miten turvata riittävä laadukkaan raaka-aineen saatavuus? Jari Setälä, Luke
14.30 Johdatus työpajaan
15.15 Työpajan yhteenveto ja jatko