Kestäviä innovaatioita
Varsinais-Suomen ruokaketjuun
VarsiFood – Varsinais-Suomen ruokaketjusta älykkäitä ja ilmastoviisaita tulevaisuuden ruokaratkaisuja -hanke edistää Varsinais-Suomen innovatiivisen ruokaketjun kestävää kehitystä ja profiloitumista kansallisesti ja kansainvälisesti. Hankkeen tavoitteena on kehittää alueen osaamista valituissa kärkiteemoissa rakentamalla käytäntöjä, jotka mahdollistavat ruokaketjun yritysten, tutkijoiden ja opiskelijoiden törmäyttämisen.
Hankkeessa pilotoidaan toimintamalli, jossa tunnistetaan innovaattoritiimejä, edistetään ruokaketjun yritysten ja tutkijoiden yhteistyötä sekä tuetaan uusien liiketoimintaideoiden syntymistä ja testausta. Yhteistyö käynnistetään yrityksille suunnattujen työpajojen, kaikille yhteisten aamukahvitilaisuuksien sekä opiskelijoille suunnatun Innovation Festival -tapahtuman kautta. Tapahtuman aikana tiimit ratkovat yrityskentästä nousseita haasteita. Lisäksi hankkeen avulla kootaan viestinnällisesti yhteen alueen ruokaketjun yrityksille suunnatut testausalustat, sekä yrittäjyyttä ja innovaatioita tukevat kurssit ja ohjelmat Innovation Tools -paketin alle.
Hanketoteuttajat
Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus ja Yrityssalo Oy.
Toteutusaika
Hanketta toteutetaan 01.01.2022 – 31.08.2023.
Rahoitus
Hanke toteuttaa Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelmaa. Uudenmaan liitto on myöntänyt hankkeelle vuoden 2022 Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) ja valtion rahoitusta. Hanketta rahoitetaan REACT-EU-rahoituksella osana Euroopan unionin covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.