VarsiFood-hankkeen aamiaistapahtumassa tarjoiltiin huippukokkien valmistama aamiainen paikallisia raaka-aineita hyödyntäen

Turku Michelin Host City 2023 -oheistapahtuma 12.6.:

Turku isännöi kesäkuussa ensimmäistä kertaa suomalaisena kaupunkina Michelin-tähtien julkistamistilaisuutta. Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksella (FFF) oli ilo päästä järjestämään 12.6. oheistapahtuma Aistikattilassa yhteistyössä Yrityssalon kanssa. Innovatiivisesta ja herkullisesta aamiaisesta vastasitvat keittiömestarit Mattias Åhman ja Mikko Pakola. Menu oli rakennettu paikallisten tuotteiden ympärille ja se toi loistavasti esiin Varsinais-Suomen makuja ja osaamista.

Aamiaisella mukana olleet tuotteet ja tuottajat:

  • Fermentoitu kurkku – Vainion tila -veljesten kurkut
  • PerniöTyrnimehu – Meritalo oy, Perniö
  • Kahvi – Kyläpaahtimo Terho, Mathildedal
  • Kananmunat – Ellun kanat ja munat, Kuusjoki
  • Mansikat – Rannikon puutarha, Halikko
  • Omenamehu – Mäntylinnan mehustamo, Perniö
  • Versot, kukat, salaatit – Mimis, Kotipellon puutarha, Mynämäki
  • Öljyhamppu – Hamppufarmi, Marttila
  • Hunaja – Aapo Savo, Loimaa
  • Speltti – Birkkalan tila, Suomusjärvi
  • Härkäpapu – Voima-Papu, Karviaisten tila, Halikko
  • Luonnon laidun karitsa – Herrakunnan lammas, Pertteli

Lue uutinen Turun yliopiston sivuilta: VarsiFood-hankkeen aamiaistapahtumassa esiteltiin suomalaisia makuja kansainvälisille osallistujille