Day 2: Flavoria Innovation Festival
The second day of Flavoria Innovation Festival saw the teams going through their ideas from Monday and discussing their progress with mentors.
The second day of Flavoria Innovation Festival saw the teams going through their ideas from Monday and discussing their progress with mentors.
The first Flavoria Innovation Festival started with some inspiring talks on ideas, innovation and tackling the challenges in the food chain. Later in the afternoon the student teams began working on the company challenges presented by Oy Lunden Ab Jalostaja, Leipomo Rosten Oy and Sodexo Oy.
VarsiFood-hankkeen puitteissa järjestetään viikon mittainen innovaatiotapahtuma 14.-18.11.2022, joka tuo yhteen monialaisesti opiskelijoita, yrityksiä ja tutkijoita ratkomaan ruokaketjun haasteita. Haemme nyt yrityksiä osallistumaan haasteen muodossa.
Pro Kala ry järjestää Seafood Innovations 2022 -kilpailun, jossa etsitään kalan käyttöä tai tarjontaa edistäviä innovaatiota, jotka ovat syntyneet vuosien 2021 -2022 kuluessa. Haluamme nostaa oman maakuntamme kalaherkut yhä useammalle lautaselle, joten järjestämme tehokkaan pikavalmennuksen varsinaissuomalaisten tuotteiden kisamenestystä parantamaan!
VarsiFood järjesti kesäkuussa yhteistyössä kalastuksen innovaatio-ohjelma Blue Productsin kanssa työpajatilaisuuden, jossa tutustuttiin silakan ja kuoreen käyttömahdollisuuksiin sekä nykyhetken haasteisiin. Lisäksi tapahtumalla haluttiin tuoda yhteen yrittäjiä, tutkijoita ja muita ruokaketjun toimijoita kehittämään uusia tuoteideoita ja toimintamalleja kalojen käytettävyyden parantamiseksi.
Kesäkuussa järjestetyssä Uutta käyttöä valkuaiskasveille -webinaarissa tarkasteltiin suomalaisten kasviproteiinien mahdollisuuksia pellolta jalostukseen sekä kuluttajalle. Alun puheenvuorojen jälkeen osallistujat työstivät kuultua työpajoissa.
VarsiFood-hanke ja Avoimen tiedon verkosto järjestivät kesäkuussa yhteistyössä hybriditilaisuuden, jossa keskusteltiin avoimen datan merkityksestä ja mahdollisuuksista ruokajärjestelmän muutoksessa. Fyysinen tilaisuus järjestettiin Salon IOT Campuksella, ja tarkoituksena oli myös mahdollistaa aiheesta kiinnostuneiden verkostoituminen.
Tervetuloa seuraamaan VarsiFood – Varsinais-Suomen ruokaketjusta älykkäitä ja ilmastoviisaita tulevaisuuden ruokaratkaisuja -hanketta!